Hij vierde zijn afscheid van zijn stoel als nieuwsanker bij VTM op een grootste manier maar dat was allemaal buiten zijn weten georganiseerd.

Toch leek hij te genieten van de appreciatie die hij kreeg voor die vele jaren hard werk. Want hard werken was het echt wel. Zijn gezin reageerde opgelucht toen hij zei dat hij er volledig mee zou stoppen.

“Mijn zoon zei al lachend: ‘We hebben je op schoolfeestjes altijd moeten missen, nu kan je tenminste present zijn’. Hoe vaak heb ik uitnodigingen voor trouwfeesten en dergelijke niet moeten afslaan? Vooral het gezin leed daaronder, ik was te druk bezig om daarbij stil te blijven staan”, bekent Danny aan Dag Allemaal.

Ondertussen is echtgenote Anne nog niet aan het boeken voor citytrips maar ze laat wel al ballonnetjes op.

Danny Verstraeten zelf heeft geen bucketlist. “Ik heb nooit een meerjarenplan gemaakt, waarom zou ik daar nu mee beginnen? Niets moet, maar komt er iets leuks voorbij , waarom niet?”, vertelt hij aan Dag Allemaal. Zijn autobiografie ‘Verankerd’ ligt inmiddels ook in de rekken en is een weergave van gans zijn carrière.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.