Hij werd onlangs 70

Op 28 september mocht Kurt Van Eeghem zijn 70ste verjaardag vieren. De man voelt zich nog altijd geen 70 jaar, maar moet toegeven dat een groot deel van zijn leven er al op zit.

“Wanneer je op tram 7 zit kan je bezwaarlijk nog zeggen dat de beste of leukste helft van je leven nog moet beginnen. Maar dat schrikt me hoegenaamd niet af”, zegt hij in Primo.

Op zijn 65ste werd Kurt verplicht op pensioen gestuurd door de VRT en daar had de presentator en acteur het toch best moeilijk mee.

Maar ik kijk niet meer dan nodig achterom. De herinneringen die je later wil hebben, maak je immers nu.”

Maar goed voor Kurt dat hij nog lang geen 70 wordt geschat. Dat charmeert hem altijd wel een beetje. “We gaan niet onnozel doen, wanneer mensen zeggen dat ik er goed uitzie, neem ik dat compliment met beide handen in ontvangst. En vervolgens zweer ik weer een paar straten verder. Pas dan besef ik dat het wellicht een leugentje om bestwil was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.