De dood van haar man was een eye-opener

Sinds de dood van haar man in 2021 staat ‘Thuis’-ster Leah Thys bewuster in het leven.

De actrice, die al bijna 30 jaar lang dagelijks in de Vlaamse huiskamers te zien is als Marianne Bastiaens, is inmiddels al een eind in de 70. Ze beseft dan ook steeds meer dat de tijd die haar nog rest korter wordt.

Dat betekent ook dat ze zuiniger met haar tijd moet omgaan, aldus de actrice in Primo.

“Ik verspil mijn tijd niet langer aan mensen die ik oninteressant vind of die me mentaal leegzuigen.”

Dat ze hierdoor egoïstischer zou worden, ontkent Leah echter: “Met het klimmen der jaren word ik niet egoïstischer, maar doe ik wel meer aan zelfzorg.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.