Leen Dendievel staat niet enkel bekend voor haar uitstekend acteerwerk, ook als schrijfster oogst Leen veel lof.

Wanneer Primo de opmerking maakt dat Leen er niet voor terugdeinst om haar emoties prijs te geven in haar boeken, laat de schrijfster het volgende optekenen.

“Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn. Ik bewaak mijn grenzen, ga niet mijn hele privéleven op straat gooien, maar ik ben een mens. Ik denk en ik voel”, gaat Leen van start. “Als anderen dat ook doen, zullen ze zich daarin herkennen.”

Volgens Leen valt het wel eens voor dat mensen haar op straat of tijdens lezingen aanspreken over haar boek. Voor Leen is dit het mooiste compliment dat ze kan krijgen. “Want het betekent dat mijn boek hen heeft geráákt”, vertelt Leen.

“Ik doe alles vanuit de buik en blijkbaar komt dat aan bij het publiek. Dat vind ik wel schoon”, rondt de schrijfster af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.