Er zijn er altijd te weinig, mensen die bij hun dood orgaandonor zijn. Leen Dendievel heeft jaren geleden die knoop al doorgehakt en had een kaartje in haar portefeuille waarop staat dat haar organen gedoneerd mogen worden. Maar zo’n kaartje hoeft eigenlijk niet meer.

“Ik dacht al jaren dat ik een afspraak moest maken bij het gemeentehuis, of zo’n ID-toestel in huis moest halen. Kleine dingen voor een grote daad. Alleen (iedereen zal zich hierin wellicht herkennen), die dingen geraken dan toch niet ingepland ofzo. Intussen sleurde ik dit ding mee in mijn portefeuille bij mijn identiteitskaart”, schrijft Leen op Instagram.

“Tot iemand me zei dat het zoooo gemakkelijk en in 1 minuut via ITSME kan.

Wil je het doen? Doen! Ik voel me alvast veel geruster”, besluit Leen Dendievel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.