Iedereen wordt heel stil als Linda Mertens praat over haar dochtertje Lio. De zangeres is altijd blijven hopen dat Lio zou genezen, maar uiteindelijk kwam de dokter met een bikkelhard verdict…

Toen bleek dat Lio’s lijfje vol uitzaaiingen zat, van haar buikje tot in haar botten, had Linda Mertens slechts één vraag voor de oncoloog: ‘Hoelang nog?’ ‘Twee weken’, was het pijnlijke antwoord van de arts. 

“Toen is het licht uitgegaan bij mij”, geeft Linda Mertens toe in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. “Ik had nog maar twee weken om bij mijn kind te zijn. Elke seconde die tikte, was weg.” Uiteindelijk vocht Lio langer dan verwacht tegen de ongeneeslijke ziekte…

“Ze zijn op dat moment met morfine gestart, met palliatieve zorgen. Lio heeft uiteindelijk nog twee maanden gevochten. Ze heeft de hel gezien en gevoeld. Je eigen kind daar zo zien liggen…” Linda heeft het moeilijk als ze er nog maar aan terugdenkt…

“Daar raak ik nooit overheen”, geeft Linda Mertens emotioneel toe in Nina. “Mijn droom, mijn dochter werd afgepakt. Heel mijn bestaansreden was weg.” Soms komen mensen naar haar toe met een bemoedigend woordje, maar Linda Mertens ziet dat anders…

“Soms zeggen mensen tegen me ‘Je ziet er goed uit’. Maar als ik in de spiegel kijk, zie ik een litteken dat nooit geheeld zal worden”, klinkt het diepbedroefd bij Linda Mertens in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.