Bij Martine Jonckheere schuilt de liefde tussen haar en haar man vooral in gebaren. “De tafel dekken, boterhammetjes smeren voor elkaar, … Of elkaar knuffelen en vastpakken op een mooi liedje”, bekent Martine aan Story.

“Met een glas te veel op durven mijn liefdesverklaringen ook wel over de top te gaan. Na een première-feestje heeft­ mijn man me eens opgesloten in de badkamer. Ik mocht er pas uit als ik stopte met zeggen hoe graag ik hem zag. Wel, ik heb daar toch een paar uur gezeten”, vertelt Martine Jonckheere lachend.

Af en toe klettert het uiteraard ook wel. “Met het ouder worden beseffen we meer en meer dat het geen zin hee­ft om ruzie te maken, maar soms vallen er wel eens woorden”, geeft ze aan Story toe.

Toen Martine door een recente polsbreuk beperkt was in haar vrijheid, liep ze gefrustreerd rond en durfde ze al eens uitvliegen tijdens de kookinstructies. Gelukkig blijft haar man Filip de rust zelve.

“Tot het écht te veel wordt. Dan snoert hij me met één opmerking de mond. En besef ik weer: hij doet ook maar zijn best, het is geen gekibbel waard”, aldus Martine.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.