Marijn Devalck steekt het niet onder stoelen of banken dat hij trots is op zijn woning en op het dorp waar hij woont. Hij heeft jarenlang gebouwd aan zijn droomwoning en stukje per stukje werd het een prachtig plaatje.

“Ik heb vooral naar de natuur toe verbouwd. Met eenvoudig, stevig en degelijk materiaal. Au fur et à mesure, wanneer ik geld had. Het leven van een artiest gaat met ups-and-downs, en zo verliep ook deze verbouwing. Als ik geld had, liet ik weer een klus uitvoeren. De verbouwing heeft dan ook zes jaar geduurd”, vertelt hij aan Primo.

Wie de woning van Marijn ziet, ziet dat het een huis is met veel glas. Marijn en zijn partner Ilse vinden daglicht heel belangrijk.

“Het zuiden kijkt binnen doorheen het vele glas. Ik wil echt leven in de natuur. En op deze manier, met al die ramen, lukt dat zeer goed. Ook onze tuin hebben we zo natuurlijk mogelijk gehouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.