“Nooit vergeet ik dat”

Wanneer Marc Stroobants tijdens het interview met Het Laatste Nieuws vertelt over zijn overleden zoontje Ziggy, ontdekt men dat het praten zowel louterend als uitputtend is voor de man die negen jaar geleden zijn kind verloor in een tragisch ongeval op straat.

Voor zijn ogen werd Ziggy weggemaaid met zijn fietsje door een truck, die hem niet had gezien maar had moeten zien. In het ziekenhuis overleed hij op zesjarige leeftijd. 

In zijn tuin werd er een ginkgo-boom aangeplant, die symbool staat voor onsterfelijkheid. En tijdens het gesprek staart de acteur regelmatig voor zich uit, naar die boom. 

Wanneer er gevraagd wordt naar wat hij het meest van al van Ziggy koestert, antwoord Marc zonder nadenken: “zijn knuffels”.

“Wanneer ik hem ’s avonds de trap op naar boven bracht, pakte hij mij op een heel speciale, lieve manier vast. Nooit vergeet ik dat. En dan las ik hem voor en daarna, wanneer ik hem onderstopte, zei ik hem: ‘Ik zie u graag.’ Ziggy zei dan altijd: ‘Ik ook!’ In plaats van ‘ik u ook’. Typisch onze zoon”, aldus Marc aan Het Laatste Nieuws. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.