Actrice Marie Vinck en acteur Stef Aerts vormen al vele jaren een koppel. Samen hebben ze een dochter van vijf, Gloria en een eigen theatergezelschap Fc Bergman. Maar getrouwd, dat is het koppel niet.

“Ik heb daar nooit iets in gezien. Het zal wel iets te maken hebben met mijn eigen ouders die zo vroeg gescheiden zijn. Ik denk: je kiest in zekere zin elke dag opnieuw voor elkaar. Pas op: mocht Stef mij vragen, zou ik ja zeggen. Maar ik ga het niet pushen”, legt Marie uit in Het Belang van Limburg.

Gloria is de mooiste verbintenis die het koppel kan hebben en het is hun allergrootste geluk dat ze hebben. Marie wist lange tijd niet hoe ze zou zijn in het opvoeden, maar daar zijn ze ondertussen al achter.

“Stef vindt mij soms toegeeflijk, maar ik vind van niet. Ik was wel liever een veel chillere moeder geweest. Want dat ben ik echt niet. Ik denk er  veel te veel over na. Ik heb er ook zoveel over gelezen. Ik wil het graag te goed doen.”

Marie dacht vaak na over hoe ze het allemaal moest doen en stond nog maar weinig ontspannen in het moederschap. “Je leest zoveel over hoe essentieel die eerst levensjaren zijn. Hoeveel invloed dat heeft op latere leeftijd. Dat vond ik zo’n stress. Je kan het jezelf immers heel moeilijk maken als je het te goed wil doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.