Toen Marthe van K3 gekozen werd als ‘nieuw K3’tje’ was dat een kinderdroom die uitkwam. Maar die droom eindigde al snel in een ware nachtmerrie. Wat was er aan de hand?

Marthe De Pillecyn kreeg enorm harde reacties binnen en werd het slachtoffer van bodyshaming. Toen een weekblad uitpakte met Marthe als ‘de lelijke van K3’ op de cover, kraakte Marthe volledig…

“Op een bepaald moment stond er op de cover dat ik de lelijke van K3 was, blikt de zangeres terug”, bij Liefde voor Muziek. “Ik heb me dat heel hard aangetrokken, ook al liet ik dat niet zien naar de buitenwereld toe.” Eén nummer gaf haar kracht…

Het liedje ‘Try’ van Colbie Caillat zegt in feite wat ik toen niet deed, maar nu wel, lezen we in Het Laatste Nieuws. Waarover gaat het nummer? 

De boodschap van het nummer is dat het niet uitmaakt wat anderen van je vinden, zolang je jezelf maar mooi vindt. “Wanneer het lied afgelopen is, kan Marthe haar tranen dan ook niet bedwingen”, lezen we in Het Laatste Nieuws over de K3-uitzending van Liefde voor Muziek. Marthe zong het nummer ooit met haar broer…

“Ik heb dat nummer ooit gezongen met mijn broer Laurens”, klinkt het bij Marthe die haar tranen de vrije loop laat. “Toen we die cover online hebben gezet, heb ik daar echt een berg positieve reacties op gekregen. Dat heeft me veel deugd gedaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.