Er was even paniek bij Michel Van den Brande, toen er drie verdachte moedervlekjes gevonden werden op zijn rug. Eentje bleek kwaadaardig te zijn met de diagnose “huidkanker” tot gevolg. 

“Op z’n 29ste heeft hij teelbalkanker gehad. Het spookbeeld van die behandeling schoot met een door z’n hoofd”, vertelt zijn vriendin Sofie aan Dag Allemaal. “Volgens de dokter is de huidkanker overigens een nevenwerking van die chemo en bestraling, want Michel is géén zonneklopper.”

Gelukkig lijkt na het verwijderen van de verdachte vlekjes, het gevaar geweken te zijn. “We moeten de komende tijd wel extra voorzichtig zijn, zo moet Michel twee keer per jaar op controle bij de dermatoloog”, licht Sofie toe.

Het koppel blijkt erg begaan te zijn met hun gezondheid zo blijkt. “Wij laten twee keer per jaar ons bloed trekken en jaarlijks laten we een MRI-scan van ons lichaam maken.”

“Michel kan nogal bruut zijn, een bullebak soms, maar als het om zijn gezondheid gaat, heeft hij een klein hartje”, besluit Sofie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.