De zomer komt eraan en dat wil zeggen dat ook Tien Om te Zien weer zijn tenten opzet.

Wanneer Dag Allemaal aan Jo Vally vraagt of hij er dit jaar bij zal zijn, laat hij het volgende optekenen: “Dat zal van de goodwill van de programmamakers afhangen. Ik heb ’n leuke zomersingle, ‘Een wonder dat liefde heet’, en de reacties in de zalen zijn heel goed.”

Toch blijft het knokken voor oudere artiesten om een plekje te bemachtigen in het programma. Jo begrijpt echter wel dat artiesten zoals Metejoor, Camille en Pommelien in de top 10 staan.

De zanger geeft aan dat hij al blij zou zijn mocht hij een oude klassieker mogen komen zingen. “Eens je de 50 bent gepasseerd, vinden ze dat je je tijd hebt gehad”, gaat Jo van start. “In tegenstelling tot in Frankrijk, daar blijven ze mensen als Johnny Hallyday of Gilbert Bécaud tot aan hun dood koesteren.”

“Die jonge crew kent ons niet meer”, besluit Jo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.