Radiopresentatrice Dorothee Dauwe gelooft dat hele kleine dingen een grote impact kunnen hebben op iemand zijn leven, zo valt in Het Laatste Nieuws te lezen.

“Ik heb na mijn middelbaar naar mijn aanvoelen een eerder slechte toelatingsproef gedaan op het RITCS”, gaat Dorothee van start. “Blijkbaar zat er iemand in de jury die dacht: ‘Laat haar door, misschien zit er iets in.’ Wie dat was of hoe dat precies is gegaan? Ik weet het niet, maar bepalend was het zeker.”

De presentatrice heeft het andersom ook al meegemaakt, dat ze achteraf verhalen te horen kreeg hoe ze iemands leven heeft beïnvloed, zonder dat ze daar zelf weet van had. 

“Iemand zei tegen me: ‘Wat jij toén tegen mij hebt gezegd, heeft ervoor gezorgd dat ik zus of zo heb gedaan.’ Zelf heb je meestal geen flauw benul, maar in al die onwetendheid ben je voor iemand anders het vonkje geweest om iets in gang te steken.”

Een mooie gedachte, vindt Dorothee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.