“Wanneer Dag Allemaal bij Hilde Van Wesepoel informeert naar haar ontslag bij “Familie”, geeft Hilde aan dat ze zelfs zeven jaar na haar afscheid soms nog steeds wordt aangesproken als “Linda”.

“Ik heb die rol zeventien jaar gespeeld, hé. Een heel fijne tijd was dat, al was het hard werken”, vertelt Hilde.

De actrice geeft aan dat ze het op het einde moeilijk vond om haar rol nog met plezier te vertolken.” Ze werd ineens een bitch die loog dat ze een hersentumor had om Jan terug te winnen. Daar had ik moeite mee. Ik vond dat een rare twist en je moet dat dan maar invullen en geloofwaardig blijven.”

De actrice geeft aan dat na zeventien jaar de rol van Linda te hebben gespeeld, ze toch door een verwerkingsproces moest. “Mijn hoofdjob viel weg, terwijl ik toch al een zekere leeftijd had. Dan denk je toch: oei, wat nu?”

Gelukkig voor Hilde is alles toch goed gekomen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.