Binnenkort doet hij mee in de musical ’14-18’ van Studio 100 en daarvoor moest hij qua uiterlijk toch wel een beetje een metamorfose ondergaan.

Eentje ervan is een snor, waardoor hij op de affiches totaal onherkenbaar was. Niels vond het confronterend om zichzelf als soldaat te zien.

“Ik had mezelf eerst niet herkend op de affiche, met die snor”, zegt hij aan Dag Allemaal. “Collega’s hebben me al aangeraden een échte snor te laten groeien. Niet alleen word je er zot van om iedere keer een valse op te plakken”, vertelt hij openhartig.

Volgens hen ben je er nooit gerust in dat de snor plots niet afvalt tijdens het zingen. Maar toch zal Niels wel lang moeten sparen voor een echte, want zijn baardgroei is niet zo sterk.

“En hopelijk verdwaal ik niet in het decor. Zelfs in mijn eigen gemeente, waar ik toch al 35 jaar woon, heb ik m’n gps nodig. Als ze de voorstelling stop moeten zetten, zal het eens niet liggen aan de rijdende tribunes die niet werken”, aldus Niels Destadsbader aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.