Olga Leyers onthult in Het Laatste Nieuws dat ze enorm gevoelig is voor eczeem. Eén gebeurtenis uit haar kinderjaren zal altijd een pijnlijke herinnering blijven…

Olga Leyers beleefde een aangename jeugd, al geeft ze toe dat best wel naïef was. “Pas nu ik volwassen ben, besef ik in wat voor onbezorgde bubbel ik leefde.” Al geeft Olga Leyers toe dat er één lichamelijke kwaal was die voor problemen zorgde…

“Het enige echte probleem dat ik had, was dat ik erge eczeem had”, onthult Olga Leyers in Het Laatste Nieuws. “Het zat over m’n hele lichaam, er was geen vierkante centimeter die niet rood was en de hele tijd moest ik krabben.” Eén herinnering liet een trauma achter…

“Ik weet bijvoorbeeld nog: ik mocht eens mee op babybezoek en alle andere kinderen mochten de baby vasthouden, maar ik niet, waardoor ik me natuurlijk het leprapatiëntje voelde. Vies.” Ook op school was het niet eenvoudig…

“Ook op school: die eczeem zorgde voor een zekere gêne. Nu pas besef ik hoeveel impact dat op me heeft gehad”, geeft Olga Leyers toe in Het Laatste Nieuws. Ook nu nog heeft Olga op regelmatige basis last van eczeem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.