Sabine Hagedoren trekt aan de alarmbel: het is vijf over twaalf wat betreft de opwarming van de aarde. Al kan iedereen ook zelf zijn steentje bijdragen…

“Zelf doe ik dat ook”, benadrukt Sabine Hagedoren in Primo. “Ons huis is goed geïsoleerd, er liggen zonnepanelen op het dak en in de keuken werk ik met seizoensproducten.” Al beseft de weervrouw dat een elektrische wagen niet meteen voor iedereen weggelegd is…

Toch meent Sabine Hagedoren dat de politiek van bovenaf regels moet opleggen. “Ook al zitten ze in de portemonnee van de mensen. Anders gaan we er niet komen”, benadrukt Sabine Hagedoren in Primo. Het klimaat wordt volgens de weervrouw sowieso een thema bij de volgende verkiezingen…

“Ik denk het wel. In mijn omgeving hoor ik dat de mensen er toch mee bezig zijn. Ze zijn bezorgd en dus hoop ik dat het hoog op de politieke agenda staat”, klinkt het bij Sabine Hagedoren. De weervrouw wil daar één belangrijk punt aan toevoegen…

“De klimaatconferentie begin december kreeg alvast een onvoldoende. Ik hoop dat we in Vlaanderen beter doen”, aldus Sabine Hagedoren in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.