Toen Erika Van Tielen haar veertigste verjaardag vierde was dat toch even schrikken. Erika vond dat toch wel plots een hard getal: “Want ik voel me nog altijd meer een meisje dan een vrouw.” Erika geeft een opvallend voorbeeld…

“Toen ik in het begin van het schooljaar mijn zoon eens aan de middelbare school ging ophalen, zag ik al die meisjes, semivrouwen, aankomen en ik voelde me zó klein”, lacht Erika Van Tielen in een interview met De Morgen. En dan moet de actrice één iets toegeven…

“Ik ben ook maar een klein fijn meisje”, geeft de presentatrice toe. “Als ik foto’s van vroeger bekijk, zie ik natuurlijk wel dat ik toen jonger was, maar het is niet zo dat ik nu in de spiegel een volwassen, rijpe vrouw zie.” En Erika geeft toe dat ze zich evenmin zo gedraagt…

“Bovendien voel ik me fysiek steeds sterker worden”, benadrukt Erika Van Tielen in De Morgen dat de aftakeling nog lang niet begonnen is. Integendeel…

“Ik loop en fiets veel en word daar almaar beter in, waardoor ik me mentaal ook beter voel.” Al merkt Erika Van Tielen wel een mentale verandering nu ze ouder wordt…

“Ik merk wel dat ik me minder door de waan van de dag laat leiden en dat zal dan wel een teken zijn dat ik ouder en wijzer ben geworden”, voegt Erika Van Tielen er met een knipoog aan toe in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.