Muziek is Peter Van de Veldes leven. Hij zou zich geen leven zonder kunnen voorstellen en dat uit zich ook in zijn job. Hij is musicalacteur en komt daar vaak in aanraking met de prachtigste melodieën.

Hij heeft ook veel bewondering voor allerlei muzikanten, waaronder drummer Stewart Copeland van The Police. Maar ook van Phil Collins is hij een grote fan. Opvallend is wel dat al deze mannen gehoorproblemen hebben.

“Ik heb zelf ook al vijf jaar tinnitus. Ik hoor een constante ruis en een lichte fluittoon. En in mijn rechteroor heb ik een verlies van vier kilohertz. De hogere tonen hoor ik niet. Vrouwenstemmen ook niet, dat is wel makkelijk”, lacht Peter in Primo.

Maar Peter voelt dat hij ouder wordt, dat merkt hij vooral aan zijn ogen. Rond zijn 45ste ging zijn zicht achteruit. Maar hij sukkelt ook met zijn knie, een gevolg van te voetballen.

“Ik heb in mijn jeugd bij Lierse gesjot en nadien heb ik nog lang geminivoetbald. Daar is mijn rechterknie aan kapotgegaan. Er werd al een paar keren gel en cortisone ingespoten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be