Keert de rust nu eindelijk weer?

Vergeet ‘de Verhulstjes’, ‘de Vermeires’ en zelfs ‘de Meilandjes’. Voor showbizz-drama van de bovenste plank moeten we eens te meer bij ‘de Hazesjes’ zijn. Daar heeft zich recent een zoveelste spannende aflevering van de bittere familiesaga vol ruzie en twisten voltrokken.

Bijna twintig jaar na het overlijden van Nederlands populairste volkszanger, maar ook vader en echtgenoot André Hazes senior daagde dochter Roxeanne haar moeder Rachel voor de rechter. De reden? Rachel laten schrappen als erfgenaam van haar vader, volgens Roxeanne kan haar moeder immers geen erfgenaam zijn omdat op het moment van haar vaders dood een procedure tot echtscheiding was opgestart. Volgens de bepalingen uit het testament van Hazes’ senior zou Rachel in dat geval geen aanspraak meer kunnen maken op zijn nalatenschap.

De rechter in kortgeding heeft zich inmiddels uitgesproken in de zaak, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens de conclusie van de rechter mag Rachel zich erfgenaam van André Hazes Senior blijven noemen. Ook mag ze de exploitatie van de intellectuele eigendomsrechten van de zanger blijven verderzetten, ondanks het feit dat zij volgens het testament geen erfgenaam is. Ongetwijfeld een hele opluchting voor de weduwe die grotendeels haar geld verdient via de nalatenschap van wijlen haar man. Toch kan Rachel allesbehalve victorie kraaien…

De rechter heeft Roxeannes eis immers enkel afgewezen omdat ze te laat zou geweest zijn om de spoedprocedure die een kortgeding is, aan te spannen. Volgens de rechter was Roxeanne namelijk al sinds 2020 op de hoogte dat haar moeder eigenlijk geen erfgenaam was. “Als zij over die kwestie pas in 2023 een kortgeding aanspant, is zij voor deze spoedprocedure te laat”, aldus het vonnis. De beoordeling van Roxeannes eisen hoort volgens de rechter wél thuis in een ‘bodemprocedure’ – een uitgebreider proces waarbij een juridisch geschil definitief wordt beslecht. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.