Hij zei resoluut ‘nee’

We kennen Herman Brusselmans als de schrijver met het lange haar en met de donkere kledij. Een stijl die Herman al jaren lang heeft en nog jarenlang zal behouden.

Toch had het niet veel gescheeld of er was een nieuwe Herman te zien geweest in ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’. Door de dalende verkoopcijfers van een paar jaar geleden wilden ze Herman graag restylen.

“Ze hadden me zelfs speciaal naar het hoofdkantoor in Amsterdam laten komen. Ik moest mijn haar afknippen, een kostuum aantrekken en beginnen te tweeten. Kun je het je voorstellen”, zegt Herman nog steeds vol verbazing in Humo.

Een restyling was niet aan de orde voor Herman en die is er dus ook niet gekomen. En maar goed ook.

De kleine Brusselmans die in maart volgend jaar zal geboren worden zal zijn vader dus leren kennen als de man die hij tot op de dag van vandaag nog altijd is. “En als ik mag kiezen, dan hoop ik dat mijn zoon een drummer wordt. Muziek blijft toch boven alles verheven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.