Riadh Bahri heeft wel al wat meegemaakt in zijn leven. Zo verloor hij zijn zus toen hij 15 was en heeft hij altijd al een moeilijk contact gehad met zijn vader. Iets wat hij misschien toch graag anders had gezien.

“Mocht ik iets kunnen veranderen dan had ik mijn vader dat laatste jaar gebeld en gevraagd wat zijn ‘fokking’ probleem is. Dan had ik misschien wel zijn zegen gekregen. Maar het is nu niet zo en erover nadenken is tijdsverspilling”, Klinkt het bij Riadh in Het Laatste Nieuws.

Riadh is nu best gelukkig, een woord dat hij zelf de laatste jaren niet meer heeft gebruikt. Zijn leven was immers niet altijd zo rooskleurig.

“Toen ik 25 was, ben ik in een depressie gesukkeld. De rugzak was te zwaar geworden. Pillen en therapie hebben me weer recht geholpen. Pillen omdat ze boordnodig waren, therapie omdat ik uit een familie kom waar niet werd gesproken over gevoelens.”

Iets wat de nieuwslezer nu ook al beter lukt. Hoewel het ook een werkpunt blijft. “Hoe luider ik ben en hoe meer ik de grappigste wil zijn, hoe groter de kans dat ik iets camoufleer. Mijn man weet dat. Maar dat heb ik van mijn vader, het is de kracht van het DNA.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.