Riadh Bahri is al een tijdje uit de kast als homo en is gelukkig getrouwd met Niels. Zijn vader had jammer genoeg veel moeite met de coming-out van zijn zoon en Riadh had liever dat zijn vader er op een andere manier was achter gekomen.

“Op een avond kwam ik thuis en de hele living zag vol foto’s. Het was mijn uitgeprinte browsergeschiedenis. Ik keek toen als puber liever naar naakte mannenlichamen dan vrouwenlichamen”, bekent Bahri in Het Laatste Nieuws.

Riadhs vader vroeg meteen of zijn zoon voor de mannen was, gevolgd door de boodschap dat Riadh niet langer welkom was thuis.

“Ik ontkende. En ik deed maar alsof. Ik ging ook daten met meisjes. Mijn eerste seksuele ervaring met een jongen had ik toen ik achttien was en na twee minuten moest ik overgeven: zo hard was ik geprogrammeerd om s*ks met mannen vies te vinden, dat ik het ook vies vond.”

Pas na 4 jaar vond Riadh de moed om uit de kast te komen bij zijn vrienden. Bij zijn ouders nog een beetje later. “Mijn vader kon er niet mee om. Acht jaar lang hadden we weinig of geen contact. Pas toen hij in 2018 kanker had besloot ik om bij hem langs te gaan. We vielen elkaar in de armen en hij zei ‘Sorry’. Maar echt gepraat hebben we niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.