Eind april vorig jaar werd Ruth Beeckmans keihard getroffen. Haar man Gary, papa van haar twee kinderen, overleed geheel onverwacht. In Gazet Van Antwerpen blikt Ruth terug en vooruit.

Op 29 april in de vroege morgen hoorde Ruth gestommel in de slaapkamer. Toen ze boven ging kijken, vond ze Gary op de trap van de tussenverdieping. “Ik dacht dat hij droomde. Ik heb nog gezegd: schatje wakker worden”, vertelt Ruth triest. “Toen viel hij achterover.

Ze heeft de hulpdiensten nog gebeld en probeerde intussen zelf tevergeefs het hart van haar brandweerman weer op gang te krijgen. Helaas lukte het nadien ook de ambulanciers niet.

Hoe het vandaag met haar gaat, vraagt Gazet Van Antwerpen. “Niet meer zo slecht als in het begin, maar nog altijd niet goed. De tijd doet zeker iets, maar ik mis hem verschrikkelijk.”

“Elke dag verder in het rouwproces is een dag extra dat ik hem niet kan voelen of ruiken en niet met hem kan praten. Dat ik besef: het is kapot”, aldus de zwaar ontroerde actrice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.