Ruth Beeckmans verloor haar man Gary vorig jaar geheel onverwacht. “Een geweldig leuke en lieve vent. Een johnny. Maar een goede johnny”, beschrijft ze hem warm in Gazet Van Antwerpen.

Ruth zelf is het tegenovergestelde: de alternatieve, kunstzinnige madam die nooit aandacht heeft voor uiterlijkheden. “In onze relatie was ik de man die aan de paskamer stond te wachten.”

De grappige en soms babbelzieke Gary was gek op zijn kinderen. Volgens Ruth kon haar man ook erg op zijn strepen staan, was hij tegelijkertijd soms onzeker en voelde hij zich wat minderwaardig tegenover het acteursbestaan van Ruth.

‘Ik ben maar een simpel pompierke’, dacht hij dan. Terwijl ik juist zo blij was dat ik bij hem thuis kon komen”, aldus de actrice in Gazet Van Antwerpen.

Ze was zo trots op haar brandweerman. “Zij zijn de echte helden”, benadrukt Ruth. “Bij Gary voelde ik mij veilig en beschermd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.