Ze wou dat helemaal niet

Wie Sandra Kim een beetje volgt heeft zeker al opgemerkt dat Sandra weinig tot nooit met vrouwen samenwerkt. Op haar manager na, laat ze zich altijd omringen door mannen en daar heeft ze een goede reden voor.

“Er heerst veel jaloezie tussen vrouwen. Ik ben bijvoorbeeld niet mager. Ik heb meer kilo’s dan de norm, maar ik eet en drink gaat. Dus ik trek me dat niet aan. Mannen gaan daar chill mee om, maar vrouwen durven me van boven naar beneden te bekijken om dan een nijdige opmerking te maken. Jammer, want ik geniet gewoon van het leven”, zucht Sandra in Dag Allemaal.

Maar om je volledig door mannen te kunnen laten omringen, moet je als vrouw ook je mannetje kunnen staan en dat lukt Sandra prima.

“Ik laat niet makkelijk over mij heen lopen. Sommige mensen klappen toe als ze een onverwachte opmerking krijgen. Maar als iemand tegen mijn schenen stampt, ga ik die persoon niet vermijden. Integendeel. Ik ga die met zijn gedrag confronteren. Achterbaks gedoe is niks voor mij.”

Dat was als jong meisje anders. Toen kwam de zangeres amper uit voor haar mening en heeft ze zo veel weerstand gevoeld in haar carrière van haar ex-manager. “Ik was amper 13 toen ik op het podium van het Songfestival stond. Iets waar ik zelf nooit iets over te zeggen heb gehad. Alles werd voor mij beslist. Dat was een moeilijke periode voor mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.