Hij staat dit jaar 30 jaar op de planken en wou dus uitpakken met iets speciaals. Uiteindelijk werd het ‘Christoff zingt Tura’, vijf grote concerten waarbij de schlagerkoning de grootste Tura hits zal brengen. 

“Daar ben ik al zenuwachtig voor. Voor eigen publiek kan je je al eens iets permitteren, maar naar die concerten komen zowel mijn fans als fans van Will Tura”, geeft Christoff aan. 

“Ik wil zijn muziek met respect behandelen en iedereen een mooie herinnering meegeven aan wat Will al die jaren voor ons heeft gedaan. Dat is een hele grote druk op mijn schouders”, aldus Christoff in De Zondag.

Of Will Tura zelf ook zal komen kijken is niet meteen bekend. “Ik hoop het, dat zou een hele mooie bekroning zijn. Maar we weten natuurlijk niet hoe zijn ziekte zal evolueren”, vertelt hij openhartig. 

“We hadden deze concertreeks al aangekondigd voordat Will zijn ziekte bekend maakte. De concertreeks heeft een extra dimensie gekregen sinds Will bekend heeft gemaakt dat hij niet meer zal optreden. Dat was een grote shock voor me, voor heel wat fans”, deelt de zanger mee aan De Zondag.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.