Sergio Quisquater vertelt in Primo dat hij vroeger nog de legerdienst heeft meegemaakt, al was hij toen nog erg jong zo blijkt. “Ik hoefde me nog niet te scheren, maar ik deed alsof. Zo jong was ik.”

Het is geen verrassing wanneer Sergio vertelt dat hij regelmatig in de problemen kwam tijdens zijn dienstjaren. “Nog voor ik bij mijn eenheid belandde, kreeg ik al een maand straf. En toen ik daar dan uiteindelijk ’s nachts aankwam, sloeg ik meteen een veel stoerdere militair – de zoon van een schipper in Antwerpen – op zijn gezicht omdat hij me uitdaagde.”

De zanger geeft aan dat het leger helemaal niets voor hem was. “Niemand moet mij zeggen wat ik moet doen. Ik geloof alleen in mezelf.”

“Ik heb altijd een probleem gehad met gezag. Overal. Ook op school. Ook in de showbizz”, besluit Sergio.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.