‘Slay’ is het Kinderwoord van het Jaar 2022 geworden: het meest bijzondere, populaire, kortom het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het voorbije jaar. Ook het Tienerwoord van het jaar 2022 werd zonet bekendgemaakt tijdens Gillis & Govaerts op MNM. De tieners van vandaag kozen voor ‘smash’ als het meest populaire woord van 2022. Meer dan 90.000 kinderen en tieners stemden mee op hun favoriete woord.

Geertje Slangen, Taaladviseur bij VRT: “Met het Kinder- en Tienerwoord van het Jaar treden we als volwassenen dat jaarlijkse, vreemde universum binnen. Daar waar kinderen en jongeren hun eigen taal spreken. Het is duidelijk not done dat wij die woorden adopteren. Maar vandaag maak ik een uitzondering, want ach boeie, voor die ene keer dat wij ouwelui ook eens beire kunnen zijn. Yolo, toch? Dit jaar vind ik jullie keuze weer SLAY en SMASH!”

‘Slay’ is het kinderwoord van 2022 geworden. Met 47% van de stemmen is het een overtuigende winnaar, gevolgd door ‘aina’ met 24% van de stemmen, ‘gast’ met ‘13%, ‘kaulo’ met 10% en ‘skeer’ met 6% van de stemmen. ‘Slay’ betekent ‘ziet er top uit, you killing it of boenk erop’.

Het nieuwskanaal voor tieners nws.nws.nws ging voor de vierde keer op zoek naar het Tienerwoord van het jaar. Die eer ging dit jaar naar ‘smash’ met 39% van de stemmen, gevolgd door 25% voor ‘slay’. ‘Aina’ (14%) en ‘strijder’ (13%) en ‘goofy’ (9%) haalden heel wat minder stemmen.

‘Smash’ wil zeggen ‘mooi of sexy’ en volgt ‘Bestie’ (beste vriend of vriendin), ‘Simp’ (iemand die te veel doet voor iemand die hij leuk vindt) en ‘Yeet’ (joepie) op als Tienerwoord van het jaar.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24