De Zonen van Van As – De Cross kent een schitterende start. Na vijf dagen programmatie heeft de film al bijna 15.000 bezoekers op de teller staan en staat hiermee op nummer 2 van de Vlaamse bezoekersaantallen (op nummer 5 van de nationale bezoekersaantallen, terwijl de film enkel in Vlaanderen geprogrammeerd staat).

Bovendien noteert de film het tweede beste schermgemiddelde van de nationale box-office na Zillion. De reviews waren niet unaniem positief maar het brede publiek en de vele fans van de televisieserie vinden duidelijk hun weg naar de bioscoop voor de fratsen van deze oer-Vlaamse familie. Het bewijst dat de kijker steeds het laatste woord heeft en dat de bioscoopbezoeker graag terug uit zijn zetel komt om naar goed gemaakte lokale films te komen kijken. De film geniet dan ook van een uitstekende mond-aan-mond reclame, wat cruciaal is voor een publieksfilm als deze.

“We zijn heel blij dat er deze week 3 Vlaamse films in de nationale top 10 staan. De sterke openingscijfers van De Zonen van Van As – De Cross laten het beste vermoeden voor de komende kerstvakantie. Als deze tendens zich doorzet, staat de deur op een (voorlopig kleine) kier voor een sequel. We weten alvast dat de producent en de cast nog héél veel goesting hebben!”, aldus acquisition manager Erik Engelen van filmverdeler Just Entertainment.

De hoofdcast bestaat uit Jaak Van Assche, Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer.

Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thys en de regie was in handen van Thomas De Cock. De Zonen van Van As – De Cross is een productie van RV Productions en kwam tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid. De film wordt sinds 7 december in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24