Hij is niet alleen bij onze noorderburen maar ook bij ons razend populair. De Nederlandse ‘singer-songrapper’ Snelle, die van zijn kenmerkende hazenlip een troef maakte, hoeft niet lang na te denken hoe dat komt.

“Ik zing over herkenbare dingen”, zegt hij aan Dag Allemaal. “Mijn nieuwe plaat is gemaakt voor mensen die thuis knus met z’n tweeën de afwas staan te doen”.

Zijn nieuwe plaat ‘Achtentwintig’ is een verwijzing naar zijn leeftijd. “Ik voel dat, hoor, dat ik naar de 30 toe ga. Mijn droom om profvoetballer te worden heb ik definitief begraven. Ik voetbal wel nog als hobby. Maar onlangs kreeg ik voor het eerst last van m’n knieën. Toen dacht ik: als je 28 bent, heb je de allerfitste periode in je leven achter de rug”, aldus Snelle.

Op zijn 28ste lijkt hij heel rustig in het leven te staan. In ‘Rock-‘n-roll in Nederland’, het openingsnummer van ‘Achtentwintig’, vraagt men zich af wat er met hem aan de hand is, omdat hij op zaterdagavond niet in de kroeg zit maar thuis op de bank.

“Deze zomer speelde ik dertig festivals, en ik ben er maar bij twee nog even blijven hangen. Ik voel dat ik langzaamaan een volwassen man word. Ik ga zelden nog echt feesten”, aldus Snelle aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.