Het had niet het resultaat dat ze wou

In 2019 kreeg Tanja een verkeersongeluk met grote gevolgen. Ze was helemaal de pedalen kwijt en moest worden opgenomen in een psychiatrische instelling. Dat het niet haar eerste verkeersongeval was, maakte het er allemaal niet beter op.

“Na het ongeval was ik overstuur. Ik belde een vriend om het papierwerk te regelen en ging naar huis – ik woonde om de hoek. De politie beschouwde dat toen als vluchtmisdrijf”, vertelt Tanja in Humo.

Tanja had die avond geen alcohol gedronken en reed alleen maar door het rood omdat ze zich niet goed in haar vel voelde. Haar gedachten dwaalden vaker af naar haar relatie. Maar de rechter had zo zijn twijfels.

“Ik liet toen vrijwillig een haaranalyse doen: daaruit bleek dat ik de waarheid had verteld, maar ook dat ik een stevige drinker was. Mijn rijbewijs werd toen ingetrokken. Ik had die test laten ondergaan om me vrij te pleiten en eigenlijk werd ik gestraft.”

Achteraf gezien is Tanja de rechter eigenlijk heel dankbaar. “Door hem ben ik nu volledig gestopt met drinken, en dat doet me goed. Ik heb mijn focus terug. Het was een detox voor mijn lichaam, en in zekere zin ook voor mijn leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.