Ze probeert dan sterk te blijven

Met De Warmste Week werd dit jaar onder andere kansarmoede onder de aandacht gebracht. Er zijn nog steeds heel veel mensen die in armoede leven, maar die er niet over willen praten. Dat zou niet mogen.

Ook Eva De Roo ondervond al vaker dat heel wat kinderen in armoede worden geboren. “Zelfs vroeger op de lagere school. Ik was bevriend met enkele Kosovaarse vluchtelingen. We gaven hen kleren en ze mochten naar onze verjaardagsfeestjes komen. Mijn ouders vonden het belangrijk om op sociaal vlak voor onze naasten te zorgen”, bekent Eva in Story.

De kinderen van Eva, Lucca en Arto, worden nog meer geconfronteerd met armoede dan hun mama vroeger. Zij groeien op in het Brusselse Molenbeek, met bedelaars aan de buurtwinkels en straatmuzikanten in de metrostations.

Tijdens De Warmste Week passeren er altijd heel wat schrijnende verhalen, en dat is altijd eventjes slikken. Ook voor Eva. Zij kan het soms moeilijk loslaten.

“Maar ik ben er altijd door geraakt, zeker als ik problemen van jonge mensen hoor. Mijn hart breekt nog meer nu ik zelf thuis twee onschuldige rakkertjes heb rondlopen. Er zullen zeker weer traantjes vloeien, ik schaam me daar niet voor. Maar uit respect voor de mensen die moedig hun verhaal delen, probeer ik zoveel mogelijk sterk te blijven en hen te ondersteunen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.