De moeder van Tanja Dexters haalt opgelucht adem nu haar dochter in het huwelijksbootje stapt. “Eerlijk gezegd ben ik zeer bezorgd geweest en zat ik soms met de handen in het haar”, bekent haar moeder.

“Het was niet fijn om te zien hoe alles van Tanja werd afgepakt na de breuk met de vader van Valentina”, aldus de mama van Tanja Dexters.

“Mijn wereld stortte in en het heeft jaren geduurd om me te herpakken”, blikt Tanja terug in Story.

“In die periode wilde ik met rust gelaten worden en aanvaardde ik niet altijd hulp van familie. Ik liep weg van mijn problemen door veel te feesten en te reizen. Tot ik er écht onderdoor zat…”

Eind 2019 ging het licht bij Tanja uit. In een waas negeerde ze een rood stoplicht, met een aanrijding als gevolg. “Dat accident was de druppel voor mij”, bekent de moeder van Tanja.

“Ze had dood kunnen zijn… Toen heb ik gevraagd naar huis te komen, en samen met haar zussen heb ik haar voorgesteld om zich te laten opnemen in de psychiatrie.’ ‘Ik heb meteen toegezegd want ik had echt nood aan rust, ik wist met mezelf geen blijf meer. Drie weken in afzondering heeft me goed gedaan. Het heeft ook mijn relatie gered’, aldus Tanja.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.