Dat ze als BV gretig door de weekbladen wordt gevolgd, vindt Tatyana normaal. Zelf kijkt ze geïnteresseerd naar de documentaire van Harry en Meghan op Netflix. Het racisme waarmee Meghan Markle te maken kreeg, is helaas erg herkenbaar voor de actrice.

Ze vertelt in Gazet Van Antwerpen hoe moeilijk het was om de juiste rollen te pakken te krijgen. “Ik moest de allochtoon spelen of de hoer”.

Samen met haar broer en zus waren ze altijd de enige bruine kindjes in de klas, met een afrokapsel nota bene. Het gebrek aan herkenning omdat ze geen vriendinnetjes van kleur had, was echt een gemis.

Toen ze bij Ketnet ging presenteren kreeg Tatyana enorm veel vragen over haar krullend haar. Iets waar ze zich jaren voor schaamde. “Iedereen wilde het aanraken. Als ik van elk persoon die mijn haar heeft aangeraakt een euro had gekregen, was ik nu miljonair”, blikt ze terug in Gazet Van Antwerpen.

Pas toen ze in de media door professionele kappers en visagisten werd gestyled, begon ze van haar kapsel te houden. “En er was natuurlijk zangeres Beyoncé. Eindelijk iemand met krullen om naar op te kijken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.