Een kerstcadeau voor meer dan 20.000 kinderen in armoede. Dat was het hartverwarmende resultaat van de eerste editie van Pakje van je Hart vorig jaar. Ook dit jaar moedigen Joe-dj’s Sven Ornelis & Anke Buckinx, Raf Van Brussel & Rani De Coninck en Jelle Cleymans iedereen aan om hun gulle hart te tonen en zo veel mogelijk pakjes te schenken aan kinderen uit een kansarm gezin. Samen willen ze zo veel mogelijk kinderen gelukkig maken met een fijn kerstcadeau. Vliegende reporter Jelle Cleymans ging vanmorgen tijdens de startshow van Pakje van je Hart langs bij Tia Hellebaut, een kampioene die het vroeger thuis ook niet breed had.

“Er zijn helaas nog altijd veel te veel kinderen die in armoede leven. Ik heb zelf tijdens mijn jeugd gemerkt dat het niet evident is wanneer je thuis niet kan krijgen wat andere kindjes wel krijgen. Mijn mama is heel lang alleen geweest met twee kinderen en had moeite om rond te komen. We aten vroeger bijvoorbeeld vaak boterhammen omdat dat goedkoop was. Ik moest ook altijd de kledij van mijn broer dragen, wat voor mij toch wel heel moeilijk was”, vertelt Tia. Ze draagt de actie dan ook een warm hart toe: “Door een pakje te schenken, voelen kindjes in armoede zich gerespecteerd in deze wereld en krijgen ze wat meer eigenwaarde, denk ik.”

Iedereen die een ‘symbolisch pakje’ van zijn hart wil schenken, kan dat doen via pakjevanjehart.be. Vanaf nu vrijdag 2 december rijdt de Joe-Pakjestruck voor het eerst uit. Gedurende twee weken doorkruist de truck heel Vlaanderen en houdt hij halt op verschillende locaties. De Joe-dj’s maken er radio, ontvangen er bekende gasten en bezoekers kunnen er cadeautjes kopen. De volledige planning en locaties worden later bekendgemaakt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.