Met 4 zonen heeft Tine Embrechts een goed gevuld leven. Er zit een behoorlijk leeftijdsverschil tussen de twee oudste zonen en de twee jongste, en Tine kan al niet meer wachten tot het moment dat Maurice, haar zoon van vijf naar het eerste leerjaar mag.

“Het zijn vier schatten, maar de spreidstand is te groot. Ik ben uit volle liefde en overtuiging samen met Laurent nog voor twee kinderen gegaan. Ik ben ook enorm graag mama en heb altijd graag een groot gezin gehad. Maar ik heb de impact op mezelf, als vrouw boven de veertig, niet goed ingeschat”, geeft ze toe in Gazet van Antwerpen.

Met haar vier zonen hebben Tine en Guga Baùl nu een peuter, kleuter en twee puberende zonen in huis. En allemaal hebben ze evenveel aandacht nodig.

“Ik heb jaren het gevoel gehad dat ik tekortschoot. Het eerste wat je laat schieten – het is des moeders – is de tijd voor jezelf. En dus ben ik er toen een beetje onderdoor gegaan. Nu probeer ik heel bewust in alle chaos ook genoeg voor mezelf te doen.”

Tine probeert zichzelf niet meer te vergeten, maar probeert er ook geen schuldgevoel aan over te houden. En dat is niet altijd even eenvoudig. “Het is belangrijk dat je zelf ook nog mag bestaan, als vrouw, los van dat moederschap. Wij mogen ook een job hebben die we vol passie doen, en waar ons gezin aanpassingen voor moet doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24