Tine Embrechts was enorm enthousiast toen ze gevraagd werd voor ‘De Expeditie: Groenland’. De actrice meende ook dat ze in prima fysieke conditie verkeerde. Maar toen kwam de confronterende waarheid…

“Ik dacht altijd dat ik best wel een goede conditie had, maar toen we voor het programma testen aflegden, bleek dat toch tegen te vallen”, moet Tine Embrechts toegeven in Flair. “Dat was best confronterend!” Al waren er volgens Tine verzachtende omstandigheden…

“Ik ben normaal gezien een loper, maar dat zijn korte inspanningen, terwijl we nu echt dagenlang aan een stuk moesten wandelen”, verduidelijkt Tine Embrechts in Flair. Tine wist wat haar te doen stond…

“Daarom begon ik thuis enorm veel te wandelen. Ik deed ook aan krachttraining om die zware slee makkelijker te kunnen voorttrekken. Verder ben ik een ijsbeer, dus dat deed ik duchtig verder, omdat ik geloofde dat het me zou helpen te wapenen tegen de koude. Ik heb me daar echt in vastgebeten!” Al moet Tine Embrechts toegeven dat er één groot probleem ontstond…

“Al zit er tussen droom en daad natuurlijk een groot verschil. Idealiter trainde ik driemaal per week, maar daar stak het leven een stokje voor, natuurlijk”, lacht Tine Embrechts in Flair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.