De tol van de roem

Al wie ooit deelnam aan een tv-programma weet dat je soms op de gekste plaatsen geconfronteerd wordt met je bekendheid.

Een fenomeen waarover ex-mol en voormalig ‘Café De Mol’-presentator Gilles Van Bouwel gerust kan meespreken.

“In januari maakte ik nog iets vreemds mee op vakantie in Gambia”, vertelt hij aan Story. “Ik zat in mijn hotel met een vriendin te dineren toen er plots een lokale inwoner aan onze tafel kwam. ‘Sorry, but are you Gilles Van Bouwel from The Mole?’, vroeg hij. Ik stond met mijn mond vol tanden. Het lijkt mij heel straf dat ze ook in Gambia naar De Mol kijken, toch? Al moet ik wel zeggen dat die jongen een T-shirt van Kevin De Bruyne droeg, dus hij kende België wel.”

Maar dat is niet de enige aparte plek waar hij eens werd herkend. Ook een pak dichter bij huis deed hij een wel erg bijzondere ervaring op zo blijkt.

“Nog zo’n aparte plek waar ik herkend ben, is de operatietafel. Tijdens een ingreep om nierstenen weg te halen, zei een verpleegster: ‘U ken ik van ergens.’ Daar lag ik dan in zo’n operatiekleed, wetende dat iedereen straks mijn klokkenspel zou zien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.