“Ik was meteen enthousiast toen ze me opbelden om mee te doen aan De Verraders”, vertelt Miss België 1995 Véronique De Kock. Maar toch hapte ze niet meteen toe want ze wou eerst horen bij twee deelnemers van vorig jaar of het iets voor haar zou zijn.

Er was wel één belangrijke voorwaarde aan haar deelname: Véronique wou geen verrader zijn. “Ik kan niet zo lang liegen. Af en toe een fabeltje vertellen: geen probleem, maar daar moet je het 24 uur op 7 volhouden. Nee, bedankt”, aldus de ex-miss.

Het spel woog ondanks het feit dat ze geen verrader was toch zwaar door. “Na 24 uur kon ik aan niets anders meer denken. Ik schoot ’s nachts geregeld wakker”, geeft Véronique toe.

“Mijn valies bleef ook heel de tijd gepakt. Twee keer heb ik er ’s nachts zelfs mee aan de deur gestaan omdat ik dacht: nu gaan ze mij vermoorden”, vertelt Véronique aan Story.

Ook van de reactie van haar medespelers keek ze enorm op “Ik was heel chill, maar ik schrok ervan hoe sommigen soms begonnen te roepen of anderen uit te schelden. Zo fanatiek, alsof hun leven ervan af hing.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.