James Cooke ruilde Gent in voor Antwerpen en woont samen met zijn man Dorian in een multiculturele buurt vlak bij Park Spoor Noord. Het is trouwens dankzij een goede vriend dat ze hier uiteindelijk iets vonden. “Uiteindelijk was het Jonas Van Geel die ons deze locatie aanraadde, dicht bij Park Spoor Noord.”

Het is een fraai optrekje waar ze wonen met een groot dakterras dat zicht biedt op Het Sportpaleis, HET Centraal Station en de kathedraal. Al hebben ze er wel wat werk aan gehad want het is niet alleen hun woning maar ook werkplek. “De benedenverdieping hebben we helemaal heringericht tot kantoor. Hier monteren we ook programma’s als James De Musical en onze fictiereeks Assisen . Boven was het al een appartement met de sfeer van een loft. We vernieuwden wel het parket, lieten een nieuwe badkamer plaatsen, pakten het terras aan… Oh, je hebt gelijk, het was toch een extreme make-over.”, zegt hij aan ‘Citta’.  Het is een populaire buurt in Antwerpen en James is er helemaal weg van. “Deze buurt spreekt me enorm aan. Leuk om te wonen en buiten te komen, er is altijd beweging.” En toch is het niet helemaal compleet.

 De stad heeft natuurlijk zijn voordelen al heb je wel af en toe nood aan rust. Zeker als je allebei zo een drukke job hebt. “Ook l hebben we het hier naar onze zin, toch zijn we op zoek naar meer groen. Thuiskomen en alleen de vogels horen, dat mis ik momenteel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be