De laatste dagen leren we Maureen Vanherberghen van een andere kant kennen. In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is zelfs bijna zeker van een finaleplaats. En daar schrikt ze zelf van. Als ze twee afleveringen kon meedraaien was al tevreden en ook haar kledij had ze hierop afgestemd. “Je moet altijd twee outfits meenemen en ik had er voor de zekerheid drie klaargelegd. Maar ik heb naar m’n styliste moeten bellen voor een of meerdere extra outfits.”

Maureen was ook enorm verrast toen Erik Van Looy haar belde omdat ze naar eigen zeggen geen quizzer. Uiteindelijk stemde ze toe omdat het toch ook vooral een entertainmentshow is.  Ze is ook onder de indruk van hoe Erik het allemaal klaar krijgt. “’s Namiddags heeft hij repetities met de jury en enkele medewerkers, en daarna komen de kandidaten om twee afleveringen op te nemen. Dat zijn lange dagen voor hem, maar Erik doet dat zeer goed en blijft bij de pinken.”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. 

Maureen was er ook bij wanneer het grote idool van Erik mocht aantreden, voetballer Toby Alderweireld. “Ik voelde al bij aankomst dat iedereen excited was omdat hij kwam. Erik nog meer dan de rest, natuurlijk. Ook veel mannen van de productieploeg wilden per se met Toby op de foto. Ik ben zowat de enige die hem niet heeft aangeraakt.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.