Met dank aan James Cooke

Dat het nooit te laat is voor een nieuwe stap in je carrière, dat bewijst Gina Brondeel die twintig jaar geleden al samen met Gene Thomas de podia onveilig maakte als X-Session.

Ze is namelijk te zien als de moeder van Silke Mastbooms, die de titelrol vertolkt in de musical ‘Pocahontas’. ‘Pocahontas is een productie van Backstage Producties, het productiehuis van onder meer James Cooke.

Aanvankelijk zou Brahim de rol van Pocahontas’ vader vertolken in de musical, maar hij kon zich niet meer vrijmaken.

“Ze hebben toen beslist om het personage te herschrijven tot een mama”, aldus Gina in Story. “Zo zijn ze bij mij terechtgekomen. Ik vermoed omdat ik het type was waarnaar ze op zoek waren, en ik kan zingen, dansen en acteren.”

De laatste jaren hield Gina zich vooral bezig met haar gezin, maar toch heeft ze enorm veel zin in dit nieuwe project: “Ik heb er alvast een goed gevoel bij. Het is een heel warme groep. Als ik tips nodig heb, zal ik die tijdens de repetities zeker krijgen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.