Een nieuwe plottwist op komst?

Na meer dan 13 jaar afwezigheid het legendarische programma ‘De Mol’ in 2016 terug voor een vierde seizoen. Niet langer bij de openbare omroep, maar wel bij de commerciële zender VIER (vandaag Play4). Mol van dienst bleek Gilles Van Bouwel te zijn, toentertijd actief als Brand Manager bij Unilever.

Drie seizoenen later was het de beurt aan toenmalig spoedarts Elisabet Haesevoets om als saboteur met de groep mee te reizen naar Vietnam.

In een dubbelinterview met Story laten beide ex-mollen hun licht schijnen over het elfde seizoen van het populaire programma. Voor de opnames van deze nieuwe reeks trokken de makers naar de staat Arizona in de VS.

Voor het eerst in de geschiedenis van ‘De Mol’ reisde er een BV mee als kandidaat. Acteur Matteo Simoni werd niet alleen de eerste bekende deelnemer, maar ook meteen de eerste afvaller van het seizoen. Maar zijn aanwezigheid was niet de enige primeur tijdens het elfde seizoen. Voor het eerst reisde immers ook twee Mollen af naar de buitenlandse opnamelocatie.

Maar wie een dubbele portie sabotage verwachtte, moeten we helaas teleurstellen. De tweede mol die meereisde was namelijk ex-mol Gilles Van Bouwel die dezer dagen voor productiehuis Woestijnvis werkt. In Story geeft hij meer tekst en uitleg: “Ik heb samen met een collega de kandidaten geselecteerd en ben ook meegereisd naar Arizona. De opnames waren intens – nachten van 4 à 5 uur slaap waren eerder regel dan uitzondering – maar het was ook ontzettend leuk. Tijdens de reis wist ik trouwens evenmin wie de mol was. Ik hield me vooral bezig met de begeleiding en ondersteuning van de deelnemers”, verduidelijkt hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.