Zita Wauters kreeg van één van haar volgers een aantal afschuwelijke verwijten naar haar hoofd geslingerd zoals: ‘dik gedrocht, ‘ olifant op hakken’ en ‘waarom heeft iemand op jouw leeftijd al een dubbele kin?’. Gelukkig kreeg ze heel wat steunbetuigingen van andere BV’s.

Bodyshaming is een echte plaag van deze tijd en men snapt niet wat een mens bezielt om van achter z’n laptop zo’n dingen te schrijven over een bekend persoon.

Volgens experts is dit omdat zo’n personen zich zelf niet goed in hun vel voelen. Al is dat natuurlijk geen excuus om zo naar mensen uit te halen.

“De impact van bodyshaming op slachtoffers is immens”, zegt lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré aan Dag Allemaal. “Het kan leiden tot een negatief zelfbeeld, depressie of uiteindelijk een eetstoornis”, volgens de experte.

Dat BV’s dit soort berichten, mét naam en toenaam van de verzender, naar buiten brengen, vindt zij dan ook een goed signaal. “Het drukt de bodyshamer met de neus op de feiten, zodat die in het vervolg hopelijk twee keer nadenkt voor hij of zij zoiets post”, aldus Kelly in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.