Terwijl ze niet echt stond te springen om met hem op de foto te gaan, heeft Zita Wauters wel  eindeloos respect voor haar vader.

“Ik vind het wat vervelend dat ze mij altijd als ‘dochter van’ zien. Pas op, ik ben heel trots op papa en wat hij al bereikt heeft­ , maar hij staat wel los van mijn eigen carrière”, vertelt Zita aan Story.

“Iedereen denkt dat het voor mij makkelijker is, maar het tegendeel is waar. Mensen zijn strenger voor mij, want ze zullen me altijd vergelijken met papa. Ik lees de commentaren wel, en de ene dag kan ik daar beter tegen dan de andere. Ik probeer me er vooral niet door te laten ontmoedigen, ze zijn toch vaak onterecht”, vertelt de jonge presentatrice.

Volgens collega Siska Schoeters is het gewoon typisch Vlaams dat mensen je naar beneden halen als je ‘de dochter van’ bent.

Anderzijds kun je wel terugvallen op een vat vol ervaring als dat nodig is. Toch vraagt Zita geen tips aan haar vader. “Ik ben omringd door een goed team waar ik altijd bij terechtkan. En mocht ik echt iets willen weten van papa, dan zal ik hem zeker aanspreken”, aldus de dochter van Koen Wauters aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.