Nadat hij een reis had gemaakt met zijn ouders naar Amerika, werd hij verliefd op het werelddeel en besloot uiteindelijk daar een taalstage te doen in de zomer dat hij zestien was.

Nu stuur je een mail maar toen moest alles nog per brief gebeuren. “Bill en Jenny McDonald, een koppel van Ierse afkomst, wilden de wereld van hun twee zonen Matt en Jason verbreden, en mijn brief viel in de smaak”, bekent Sven aan Dag Allemaal.

“Het klikte vanaf dag één met die mensen. We bouwden een bijzonder hechte relatie op. Zij waren maar een jaar of vijftien ouder, ze hadden heel jong kinderen gekregen. Hun zonen waren ongeveer mijn leeftijd. Acht zomers op rij was ik bij hen te gast. Ik beschouw ze een beetje als mijn Amerikaanse ouders”, geeft Sven openhartig toe.

Hij is altijd contact blijven houden maar heeft ze sinds 1997 fysiek niet meer gezien. Volgend jaar komt daar verandering in.

Dankzij de McDonalds heeft Sven een heel stuk van Amerika gezien. Spijtig genoeg stierf één van hun zonen in 2019 aan een hitteslag. “Het deed me wel iets toen ik hoorde dat hij overleden was”, vertelt Sven aangeslagen aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.