Philippe Geubels voelde zich tijdens de pandemie alsmaar slechter worden. Plots voelde Geubels dat hij het tragische overlijden van zijn moeder nooit verwerkt had. De comedian besefte dat hij moest ingrijpen…

Philippe Geubels was amper drie jaar oud toen zijn moeder op tragische wijze overleed. Tijdens de lockdown begonnen die demonen van vroeger weer de bovenhand te nemen…

“Omdat ik opeens alleen maar thuiszat, werd de narigheid in mijn hoofd en lijf erger en erger”, vertelt Philippe Geubels in Humo. “Je wordt keihard geconfronteerd met al je demonen, hè, als je er niet meer van kunt weglopen door je op je job te smijten, of in de alcohol.” En dan volgt er een opvallende onthulling…

“Ik heb mijn job en de alcohol daar lange tijd voor gebruikt”, geeft Philippe Geubels toe in Humo. “Ik voelde me uiteindelijk zo ellendig dat ik er echt iets aan moest doen.” Welke therapie onderging de comedian?

“Ik ben in EMDR-therapie gegaan, en die heeft me erg geholpen om het verlies van mijn moeder te aanvaarden en een plaats te geven”, verduidelijkt Philippe Geubels in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.