Elodie Gabias leert een belangrijke les van haar vader die drie jaar geleden slecht nieuws van de dokter kreeg. Prostaatproblemen wezen op de ziekte met een K… Maar één ding werd al snel duidelijk…

“Het belet hem niet om positief in het leven te staan”, benadrukt Elodie Gabias in Billlie, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Integendeel, voegt het internetfenomeen eraan toe.

“Het heeft zijn positiviteit en dankbaarheid voor het leven zelfs versterkt.” En ook zelf leerde Elodie belangrijke lessen van hoe haar vader omging met zijn ziekte…

“Het heeft ook mij anders naar dingen doen kijken. Ik ben minder belang aan het materiële gaan hechten.” Elodie Gabias focust nu op andere dingen. En dan geeft ze enkele duidelijke voorbeelden…

“’Samen mooie momenten beleven’ ben ik veel belangrijker gaan vinden. Mijn vader meenemen naar een concert van Angèle of naar De Tafel van Gert, dat zijn de momenten die ik nu koester”, onthult Elodia Gabias in Billie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.